Ingrediente:
- Pulpă din spate
- boabe de piper
- boabe de ienibahar
- o foaie de dafin
- o căpăţînă de usturoi
- 3 l de vin alb.
Mod de preparare:

rece. Se sărează şi se pipărează uşor, se pune la fiert în apă caldă în care s-au pus usturoiul,
dafinul, ienibaharul şi piperul.
Se fierbe la foc mic pînă cînd apă, care a acoperit la început jambonul, a scăzut cu două degete
sub nivelul iniţial. Atunci se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă două ore.
Se răceşte în vasul în care a fiert. Se scoate, se strînge bine, dîndu-i formă pe care a avut-o
iniţial, se leagă cu sfoară subţire şi se lasă în curent de aer pentru a se usca.
Pentru o păstrare îndelungată, jambonul se ţine o zi la fum.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu