Ingrediente:
- 1 L lapte
- 300 g mălai grişat
- 1/2 kg brânză de vaci
- 1/4 l smântână
- 100 g unt
- 50 g făină,
- 4-5 ouă
- o linguriţă cu vârf sare.
Mod de preparare:
Într-un lighenaş sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe (fără a afumă laptele).
La primul clocot se adaugă mălaiul, amestecînd că să nu se formeze cocoloaşe. Se îngroaşă în
cca. 5 min. după care se ia de pe foc. Cînd e aproape rece se adaugă brânză mărunţită,
smântână, gălbenuşurile, făină şi se amestecă.Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă.
Compoziţia se pune într-o tavă (unsă cu margarină şi tapetata cu făină) şi se da la cuptor 40-50
min. Se taie în pătrate şi se servesc calde, cu smântână.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu