miercuri, 29 iulie 2015



Ingrediente:

  • 1 L lapte
  • 300 g mălai grişat
  •  1/2 kg brânză de vaci
  •  1/4 l smântână
  • 100 g unt
  •  50 g făină,
  • 4-5 ouă
  • o linguriţă cu vârf sare.

Mod de preparare:
Într-un lighenaş sau ceaun de 3 l se pun laptele, untul, sarea şi se fierbe (fără a afumă laptele).
La primul clocot se adaugă mălaiul, amestecînd că să nu se formeze cocoloaşe. Se îngroaşă în
cca. 5 min. după care se ia de pe foc. Cînd e aproape rece se adaugă brânză mărunţită,
smântână, gălbenuşurile, făină şi se amestecă.Se amestecă apoi cu albuşurile bătute spumă.
Compoziţia se pune într-o tavă (unsă cu margarină şi tapetata cu făină) şi se da la cuptor 40-50
min. Se taie în pătrate şi se servesc calde, cu smântână.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu