miercuri, 29 iulie 2015

Timp de preparare: 1 h 40 min
Ingrediente:

  • carne de porc (burtă porcului, dar să fie macră)
  • două căni de apă
  •  sare
  • mirodenii - piper măcinat 
  • usturoi
  • boia de ardei dulce
  • foaie de dafin

Mod de preparare:
Se face un amestec din mirodenii, 2 căni de apă rece, sare, usturoiul se pisează şi se amestecă
toate. Burta se crestează un pic se sărează şi se aşază într-o oală, se toarnă amestecul de
mirodenii peste carne şi se lasă la macerat 3-4 zile la rece. După ce s-a macerat carnea şi a
prins gust de mirodenii se rulează carnea şi se leagă cu sfoară. Peste zeama care a rămas cu
mirodenii se aşază rulada de carne şi se mai adaugă apă. Se fierbe şi se lasă la răcit în oală. Se
scoate şi se dă  prin boiaua de ardei dulce. Se taie felii şi se serverste cu muştar.Se serveşte
rece, cu muştar, usturoi sau ceapă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu