Ingrediente:
Mod de preparare:
In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete sau afumate impreuna cu o
ceapa taiata in sferturi) clocotita, se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu
sare, lasindu-i sa fiarba pina ce se moaie (cca 15 miute).Apa se va pune in functie de substanta
30
cu care se va acri ciorba, ca aceasta sa nu fie prea rara.Intre timp, se prepara, sosul
romanesc.Faina se amesteca intr-o tigaita, pe foc mic, pina cind capata culoarea maro-deschis,
amestecind tot mereu ca sa nu se arda, apoi se ia de pe foc, adaugind untdelemnul si o ceapa
rasa fin, un virf de lingurita cu boia dulce, amestecindu-se toate un minut ca numai la caldura
tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma.Se adauga, apoi, cite putin din supa, amestecind ca sa nu
seformeze cocoloase, se desarta peste restul de supa, se acreste dupa gust, se adauga sare, daca
este cazul sise completeaza lichidul cu apa, daca este necesar.Dupa ce a fiert citeva clocote, se
ia de pe foc se adauga aromele,din fiecare cite putin si se drege cu smintina.
Se poate prepara mai simplu si mai repede astfel.Untdelemnul se infierbinta cu o lingurita de
ceapa rasa fin 1/2 minut la foc mic, direct in oala, fara sase rumeneasca, se pune imediat
boiaua sau pasta de ardei, si, dupa ce s-a amestecat de 2 ori, se stinge cu apa simpla.Cind
clocoteste, se pun cartofii si, dupa ce acestia au fiert, faina diluata cu apa rece se amesteca cu
supa, completindu-se cu acreala dorita si cu apa; se adauga o lingurita cu "Delikat" sau sare ,
daca este necesar.Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc si se drege cu smintina.
- 700-800 g cartofi vechi sau noi
- o ceapa
- 25 g faina
- 3 linguri untdelemn
- bors
- zeama de castraveti
- zeama sau sare de lamiie
- boia sau pasta de ardei
- tarhon
- leustean
- patrunjel
- sare
- 10 - 100 ml smintina.
Mod de preparare:
In circa 1 1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase proaspete sau afumate impreuna cu o
ceapa taiata in sferturi) clocotita, se adauga cartofii taiati in cuburi de 2 cm si 1/2 lingurita cu
sare, lasindu-i sa fiarba pina ce se moaie (cca 15 miute).Apa se va pune in functie de substanta
30
cu care se va acri ciorba, ca aceasta sa nu fie prea rara.Intre timp, se prepara, sosul
romanesc.Faina se amesteca intr-o tigaita, pe foc mic, pina cind capata culoarea maro-deschis,
amestecind tot mereu ca sa nu se arda, apoi se ia de pe foc, adaugind untdelemnul si o ceapa
rasa fin, un virf de lingurita cu boia dulce, amestecindu-se toate un minut ca numai la caldura
tigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma.Se adauga, apoi, cite putin din supa, amestecind ca sa nu
seformeze cocoloase, se desarta peste restul de supa, se acreste dupa gust, se adauga sare, daca
este cazul sise completeaza lichidul cu apa, daca este necesar.Dupa ce a fiert citeva clocote, se
ia de pe foc se adauga aromele,din fiecare cite putin si se drege cu smintina.
Se poate prepara mai simplu si mai repede astfel.Untdelemnul se infierbinta cu o lingurita de
ceapa rasa fin 1/2 minut la foc mic, direct in oala, fara sase rumeneasca, se pune imediat
boiaua sau pasta de ardei, si, dupa ce s-a amestecat de 2 ori, se stinge cu apa simpla.Cind
clocoteste, se pun cartofii si, dupa ce acestia au fiert, faina diluata cu apa rece se amesteca cu
supa, completindu-se cu acreala dorita si cu apa; se adauga o lingurita cu "Delikat" sau sare ,
daca este necesar.Dupa ce a fiert citeva clocote, se ia de pe foc si se drege cu smintina.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu