miercuri, 29 iulie 2015



Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:

  • 1 kg peste(crap)
  • 2 cepe
  •  2 morcovi
  •  2 ardei graşi (pot fi şi congelaţi),
  • 2 linguri de orez
  • 1 felie de franzelă
  •  1 ou
  • 1 lingură pastă de tomate
  •  ulei
  • sare
  • piper
  •  pătrunjel
  •  1-2 l de borş (după gust)

Mod de preparare:
Peştele se spală, se curată, se taie capul şi se da deoparte. Carnea se curată de pe oase. Capul
se pune la fiert în 2l de apă cu sare pt. 35 de min., apoi se strecoară supă. Zeamă de peste se
pune din nou la fiert cu ceapă tocată mărunt, ardeii şi morcovii daţi pe răzătoare. Se fierbe
totul cam 15 min. Carnea de peste se toacă la maşină, se amestecă cu orezul, felia de franzelă
înmuiată în apă şi stoarsă, sare, piper,ou. Se fac perişoare cu mînă umedă şi se pun deoparte.
În supă care fierbe se pun pastă de tomate, borşul fiert separat şi perisoarele. La sfîrşit se pun
două linguri de ulei şi verdeaţă.Se adaugă în farfurie o lingură de smîntînă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu