Timp de preparare: 2 h55 min
Ingrediente:
- 2-3 buc. morcov
- 2 buc. ceapă
- o rădăcina pătrunjel
- 1/4 buc. varză,
- 2 fire praz
- piper
- sare
- 100 gr. slănină afumată
- 50-60 gr. grăsime
- 200 gr. fasole uscată
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se fierbe cu o ceapă, apoi se trece prin sită. Zarzavatul se curată,
se spală se taie bucăţele mici şi se aşează într-o oală la fiert.
Cînd zarzavatul este aproape fiert, se adaugă pireul de fasole şi slănină tăiată în bucăţele şi
uşor prăjită în grăsime. Se lasă să fiarbă mai departe supă, la foc potrivit, încă 25-30 min.
Cînd este gata, se potriveşte de sare şi piper.
Se serveşte cu verdeaţă pe deasupra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu