Timp de preparare: aprox. 1 ora
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 1 kg carne tocată (poate fi de vită/porc/curcan/pui la alegere)
- 1 ceapă mijlocie
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 1 lingură unt/margarină
- 2 linguri smântână
- 1 lingură ulei
- 100 g brânză mozzarella/caşcaval
Mod de preparare:
1. Cartofii se curăță de coajă şi se pun la fiertin apă cu sare, tăiaţi în 4 , ca pentru piure-ul de
cartofi. Când s-au fiert se strecoară de apa în care s-au fiert şi se strivesc; se amestecă cu
smântână, untul/margarină, sare, piper(după gust).
2. Într-o tigaie/cratiţă se pune uleiul şi ceapă tăiată mărunt, după care se adaugă carnea tocată,
boiaua dulce sarea şi piperul. Se ia de pe foc când carnea este bine prăjită.
3. Într-o tavă dreptunghiulară se pune un strat de cartofi piure apoi un strat de carne apoi un alt
strat de cartofi piure.
13
Atenţie!!! Tava NU SE UNGE!
Deasupra ultimului strat de cartofi se pune brânză razalită şi se da cuptor, flacăra medie pentru
cam 15 min. sau până brânză se rumeneşte.
Musacaua se serveşte caldă cu salată de roşii, de varză sau orice altă murătură aveţi prin casă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu