Ingrediente:
- 1/2 kg loboda
- 1/2 l bors
- zeama sau sare de lămâie sau otet
- o ceapa mica
- un virf de cutit de piper
- 4-5 catei deusturoi
- leustean
- un galbenus
- 100 ml smintina sau iaurt
- sare.
Mod de preparare:
Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape; apoi se rup frunzele si virfurile fragede,
se iau manunchi, se taie felii mai late care se vor pune in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu
ceapa taiata marunt si se vor fierbe circa 30 minute.Ciorba se acreste cu bors sau cu alta
substanta acra.Se poate pune si o lingurita cu virf de "Delikat" sau un virf de cutit de piper, se
adauga sare cit mai este necesar si 1-2 linguri cu untdelemnin care se pune un virf de boia
31
dulce, ca in reteta precedenta, pentru aspect.Se drege ca si ciorba de salata,apoi se sareaza si,
pentru aroma, se adauga usturoi tocat si leustean.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu