marți, 28 iulie 2015



Ingrediente:


  • Un rasol de vacă
  •  două tacîmuri de pasăre
  •  două picioare de porc
  •  zarzavat pentru supă
  •  sare,
  • piper boabe
  •  un gogoşar murat
  • usturoi.

Mod de preparare:

Picioarele de porc se pîrlesc pe foc viu, se rad cu lama cuţitului, se freacă bine cu mălai şi se
spală în mai multe ape. Rasolul de vacă, picioarele de porc şi tacîmurile de pasăre se pun întrun
vas mare cu 10 l de apă.
Se fierb la foc potrivit în vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adaugă
zarzavatul de supă, curăţat şi spălat, tăiat felii mari şi o lingură de sare. Cînd carnea se
desprinde de pe os, se scoate zarzavatul şi se lasă deoparte. Carnea se curată de pe oase, se
împarte în mod egal şi se pune în farfurii. Fiecare farfurie se garniseşte cu felii de morcov fiert
şi de gogoşar murat, apoi se acoperă cu zeamă în care a fiert carnea, amestecată cu mujdei de
usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeamă şi se lasă la rece pentru că gelatină să se prindă.
Se încearcă puterea de coagulare înainte de adaugă zeamă de carne, luând o lingură de zeamă
şi lăsând-o la frigider. Dacă zeamă se coagulează repede, nu mai are nevoie de nici un adaos.
În caz contrar se fierb cîteva foi de gelatină alimentară, se lasă să se răcească şi se adaugă în
zeamă de carne.
Răcitură stă la rece de pe o zi pe altă.



best traffic exchange https://www.easyhits4u.com 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu