Timp de preparare: 5 h
Ingrediente:
Pentru 10 porţii:
- 2 kg de burtã de vacă
- 3 litri de apă
- 1 kg de picioare de vacă
- 150 grame de morcovi
- 150 grame de ceapă
- 100 grame de ţelină
- 50 grame de usturoi
- 2 grame de piper negru boabe
- 200 grame de iaurt sau de smântână
- 3 ouă
- 50 grame de făină
- 100 ml oţet
- 100 ml ulei sau untură
- sare
Mod de preparare:
Burta şi picioarele de vaca se curăță de pielite şi tendoane, se spală bine, se opăresc, apoi se
spală din nou cu apă rece şi se aşază într-o oală. Picioarele se sparg punându-le la fundul
vasului, iar burtă se rulează şi se aranjează peste picioare. Se completează oală cu apă şi se
pune la fiert cu sare. Se spumează în timpul fierberii. Când burtă este aproape fiartă, se adaugă
morcovii, ţelină şi ceapă curăţate, spălate şi tăiate jumătăţi sau sferturi. Se adaugă usturoiul
curăţat şi tăiat mărunt şi piperul. Când burtă şi picioarele au fiert se scot şi se răcesc. Burtă se
taie în felii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege ţi se taie la fel, apoi se introduc
în oală cu supă, care a fost strecurată şi se continuă fierberea până da un clocot. Din
gălbenuşurile bătute, iaurtul sau smântână şi făină cu puţină zeamă se pregăteşte sosul pentru
dres şi se introduce în oală. Se potriveşte gustul cu sare şi acreală.Se serveşte cu mujdei de
usturoi
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu