Ingrediente:
- 2 kg de cartofi
- o lingură de sare
- 2 ouă
- un pumn de brânză de burduf
- untură de porc
- cîteva linguri de smîntînă.
Mod de preparare:
Se iau cartofii, se curată şi se rad pe răzătoarea cu dintîi cei mai mici (trebuie să devină o
pastă).
Se pune sarea, ouăle şi se amestecă bine.
Se ia un pumn de brânză de la burduf şi se amestecă deasemenea în pastă rezultată.
Se toarnă pastă într-o tavă unsă cu untură de porc (de preferinţă cu gust de afumătură) şi se da
la cuptor la foc mijlociu. Se lasă acolo până capătă o coajă maronie-aurie.
Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se serveşte cât e cald.
Doamne fereşte să se răcească, că aţi muncit degeaba!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu