marți, 28 iulie 2015



Timp de preparare: 1 h15 min
Ingrediente:

  • inima
  • ficatul şi plămînii de la un miel
  •  o ceapă
  •  1 morcov
  • o rădăcina de pătrunjel
  •  3-4 ouă
  •  4 legături cu ceapă verde
  •  mărar verde
  • pătrunjel verde
  • 1 prapur
  •  1 felie pîine
  •  sare
  • piper
  •  ulei


Mod de preparare:

Se pune apă cu un praf de sare să fiarbă şi cînd clocoteşte se pun măruntaiele de miel curăţate,
spălate şi se lasă să fiarbă cu o ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel la foc mic. Cînd sînt gata se lasă
să se răcească şi se trec prin maşina de tocat cu o bucăţică de miez de pîine muiat în apă şi
stors. Se amestecă carnea tocată cu ceapa  verde tocată cu tot cu codiţe, cu mărar şi pătrunjel
verde tocate fin, cu sare, piper şi cu ouăle. Se spală bine prapurul. Se unge o cratiţă cu ulei, se
aşază prapurul în cratiţă, se întinde şi pe pereţii laterali pînă sus, se toarnă compoziţia
înăuntru, se înveleşte cu prapurele, se unge cu ulei deasupra şi se introduce în cuptor să se
coacă. Cînd sînt gata, se răstoarnă din cratiţă pe o farfurie, apoi se răstoarnă pe o altă farfurie
astfel că să fie cu faţă în sus, se prezintă întreg la masă, apoi se taie felii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu