miercuri, 29 iulie 2015



Timp de preparare: 1 h10 min
Ingrediente:

  • 1 kg tacâmuri de pui
  • 2 morcovi
  •  1 ţelină
  •  2 cepe
  •  un ardei gras
  • 3-4 roşii
  • 5-6 căţei de usturoi,
  • o felie subţire de slănină afumată
  •  o legătură pătrunjel verde
  •  oţet

Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert. Se ia spumă. Apoi se adaugă pe rând morcovul dat pe răzătoare, ţelină
tăiată cubuleţe, ceapă şi ardeiul gras tăiate mărunt. Când ciorbă e aproape fiartă (se încearcă
dacă zarzavatul e aproape fiert), se adaugă roşiile decojite şi tocate mărunt. Înainte cu 10 min.
de a opri focul se toacă mărunt împreună, slănină, pătrunjelul şi usturoiul. Se adaugă la ciorbă.
La sfârşit ciorbă se acreşte după gust cu oţet.Se serveşte fierbinte.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu