Timp de preparare: 1 h10 min
Ingrediente:
- 1 kg tacâmuri de pui
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 2 cepe
- un ardei gras
- 3-4 roşii
- 5-6 căţei de usturoi,
- o felie subţire de slănină afumată
- o legătură pătrunjel verde
- oţet
Mod de preparare:
Se pune carnea la fiert. Se ia spumă. Apoi se adaugă pe rând morcovul dat pe răzătoare, ţelină
tăiată cubuleţe, ceapă şi ardeiul gras tăiate mărunt. Când ciorbă e aproape fiartă (se încearcă
dacă zarzavatul e aproape fiert), se adaugă roşiile decojite şi tocate mărunt. Înainte cu 10 min.
de a opri focul se toacă mărunt împreună, slănină, pătrunjelul şi usturoiul. Se adaugă la ciorbă.
La sfârşit ciorbă se acreşte după gust cu oţet.Se serveşte fierbinte.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu