miercuri, 29 iulie 2015



Ingrediente:


  • 1/2 kg mălai
  •  1 lingură de untdelemn
  • 3/4 l lapte
  •  1/2 linguriţă sare
  •  1 felie de dovleac
  •  25 g drojdie
  • 2 linguri cu vârf de zahăr
  •  2 linguriţe făină
  • pentru maia.

Mod de preparare:
Se pune la crescut drojdia muiată puţin în lapte, cu zahăr şi făină. Mălaiul cernut într-un
castron se opăreşte cu laptele clocotit, astfel că să fie îmbibat tot mălaiul. Se amestecă bine şi
se adaugă sarea. Când mălaiul se răceşte puţin, se adaugă maiaua, apoi dovleacul, curăţat de
coajă şi de seminţe, şi tăiat bucăţele subţiri. Se adaugă restul de zahăr, apoi se toarnă
compoziţia într-o tavă lată, unsă bine cu untdelemn. Se lasă să crească acoperit, 20 de minute,
la căldură. Se bagă în cuptor şi se lasă să se coacă, până prinde o crustă roz.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu