Ingrediente:
Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul,
apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte. Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati
si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara
sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust. Vara, se pun odata cu cartofii,
un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de
verdeata. Tarhonul ii da un gust foarte bun. Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus,
sau cu galbenus sau cu smintina sau iaurt.
- 500-600 g cartofi
- morcov
- patrunjel
- telina
- o ceapa de marime mijlocie
- 3 linguri de untdelemn
- bors
- zeama decastraveti
- suc de rosii
- zeama de castraveti
- suc de rosi
- zeama sau sare de lamiie sau otet
- leustean
- tarhon
- patrunjel
- telina
Mod de preparare:
Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul,
apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte. Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati
si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare. Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara
sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust. Vara, se pun odata cu cartofii,
un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de
verdeata. Tarhonul ii da un gust foarte bun. Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus,
sau cu galbenus sau cu smintina sau iaurt.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu