marți, 28 iulie 2015




Timp de preparare: 30 min

Ingrediente:


  • 1 kg mălai
  •  400+200 g cas afumat
  • 500 ml lapte dulce
  •  900 g smântână
  • 250 g nuca
  •  200 gstafide
  •  3 linguri miere de albine
  • 100 g unt
  • 10 ouă

Mod de preparare:
 Se pune la fiert laptele şi când da în clocot se pune mierea de albine, smântână, şi 400 g din
caşul dat prin răzătoarea mică. Se amestecă permanent că să nu se lipeasta. Se lasă să
clocotească 1 minut apoi se adaugă mălaiul, nuca şi stafidele, şi se face o mămăligă nu prea
vârtoasă fără să se oprească amestecatul. După ce s-a răcit puţin, se unge o tavă cu unt, iar
mămăligă se freacă cu galbenusurle şi cu albuşurile bătute spumă de la 4 ouă şi se pune în tavă
aragazului un strat gros de un deget. Se fac cu lingură găuri în care se sparge câte un ou peste
care se presară cas dat prin răzătoarea mică. Se da la cuptor 30 minute, cât să se închege
oualele.Se porţionează având câte un ou şi se serveşte calde cu piper deasupra. Se bea o ţuică
de prună sau un vin roşu rece

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu