miercuri, 29 iulie 2015



Ingrediente:

  • Carne cu mult os de pui(cca 300 g)
  • de vacă sau viţel
  • morcov
  • pătrunjel
  • ceapă(cca 250 g), 1/2 l suc de roşii
  • 40 gorez
  • pătrunjel
  •  ţelină
  •  sare.

Mod de preparare:
Supa  de roşii se prepară în mai multe feluri.Carnea tăiată în bucăţi se pune în 2 l apă rece cu o
linguriţă rasă de sare şi se lasă să fiarbă la foc mic,circa o ora, dacă este carne de viţel sau de
vacă şi apoi se adaugă zarzavatul tăiat în sferturi şi ceapă.Dacă este carne de pui, zarzavatul se
adaugă imediat, după ce a dat apain clocot.Cînd toate sînt fierte, se scoate tot zarzavatul , sau
numai o parte, se pune sucul de roşii şi orezul şi se amestecă bine că să nu se lipasca de fundul
oalei.Se fierbe încă 30 minute că să se moaie şi orezul.Dacasupa este prea deasă, se ami
completează lichidul cu apă sau suc de roşii, că să rezulte cca 2 l de supă, se sărează după gust
, sau se pune o linguriţă de "Delikat".Pentru aromă, se pun frunze de pătrunjel şi o mică frunză
de ţelină, tocate.Dacă nu a fost carnea grasă, se pun cîteva bucăţele de unt sau o lingură cu
untdelemn, după ce supă s-a luat de pe foc.Se serveşte că atare, sau se drege cu 2 gălbenuşuri
bătute bine cu 2 linguri de apă rece sau cu un gălbenuş şi 100 ml smîntînă sau iaurt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu