Timp de preparare: 20 min
Ingrediente:
- piept de pui sau pulpe
- ouă
- delikat
- făină
- pesmet
- ulei
Mod de preparare:
Se dezosează pieptul (pulpele) se taie în bucăţi potrivite nu lăsăm halcă de piept, se pun întrun
vas unde avem condimentele (puţin ulei cu delikat şi puţin piper după gust), se lasă acolo
până pregătim bejamelul (din 3-4 ouă depinde de câtă carne avem, se bat ouăle se adauaga
puţin lapte sau apă se presară făină şi pesmetul şi se amestecă să fie o pastă) după care în alt
vas (întins) punem puţină făină amestecată cu pesmet. Luăm cârmea din condiment, o dăm
prin făină cu pesmet apoi o dăm prin bejamel şi se pune la foc într-o tigaie cu ulei încins (să
fie ulei mai mult aproape să se acopere carnea). Se rupenesc (să aibă o culoare aurie, nu se
ard!) Se servesc cu murături, castraveţi, gogoşari, după preferinţe
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu