Timp de preparare: 2 h30 min
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge
apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece. Se ia spuma de cate
ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre
ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe
ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si
zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare.Se serveste cu
salata de ceapa rosie sau muraturi.
Ingrediente:
- 1 kg fasole uscata alba
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1/2 capatana telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei gras
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita cimbru pisat
- 1 ciolan afumat cca 1,5 kg
- 5 l apa
Mod de preparare:
Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge
apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece. Se ia spuma de cate
ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre
ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe
ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame. Scoatem osul de la ciolanul afumat si
zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare.Se serveste cu
salata de ceapa rosie sau muraturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu