Ingrediente:
- 350 g costiţă afumată
- 1 ceapă mare
- 2 căţei de usturoi
- 500 g varză albă
- 375 g cartofi
- 2,5 l apă fiartă cu concentrat de supă de vită
- 1 felie de dovleac
- 250 g roşii proaspete sau roşii cojite (conservă)
- 100 g fidea
- 4 linguri de bulion
- sare,
- piper măcinat
- 3 fire de pătrunjel
- 50 g telemea (pentru 6 porţii)
Mod de preparare:
Se taie costiţa în feliuţe. Se curată ceapă şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se curată varză şi se
taie fâşii cam de 1 cm. Se curată cartofii de coajă şi se taie în sferturi. Se scoate miezul de
dovleac de pe coajă şi se taie că şi cartofii.
Se prăjeşte costiţă într-o cratiţă mare, până ce devine crocantă. Se pune varză şi se lasă să se
caleaşcă până ce devine sticloasă. Se adaugă ceapă şi usturoiul, cartofii, dovleacul, se lasă şi ei
să se caleaşcă puţin.
Când legumele sunt înmuiate, se toarnă supă din concentrat de vită şi se lasă să fiarbă la un loc
cu legumele, fără capac, vreme de 15 minute.
Separat, se opăresc roşiile, se curată de pielite şi de seminţe şi se taie mărunt. Se pune fideaua
în supă şi se lasă să fiarbă cam 10 minute. Se pun roşiile tăiate şi bulionul, şi se lasă să dea un
clocot. Se gustă supă de sare şi de piper, se presară pătrunjel tocat şi brânză rasă. Se mănâncă
cu pâine prăjită şi frecată cu usturoi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu