miercuri, 29 iulie 2015



Ingrediente:

  • 1 kg si jumatate de rosii
  •  o ceapa
  •  un morcov
  •  un patrunjel
  •  3 catei de usturoi
  •  o lingura de unt sau de ulei
  •  200 g orez
  • o lingurita de zahar
  •  sare
  •  2 l zeamă de carne.

Mod de preparare:
Se ingalbeneste in putin unt o ceapa taiata marunt. Se spala rosii bine coapte, se rup in bucati
si se pun impreuna cu ceapa intr-o oala acoperita la foc mic.
Cind s-au muiat, se adauga un morcov mic si o bucata de patrunjel, orezul ales si spalat,
zeama de carne, sarea, zaharul si usturoiul.
Se lasa sa fiarba acoperit trei sferturi de ora, pina ce orezul se face ca o crema. Se trece totul
prin sita si se lasa sa mai dea citeva clocote, amestecind ca sa nu se prinda de fund.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu