duminică, 26 iulie 2015

 
    Timp de preparare: 1 h15 min

    Ingrediente:

  • 500 gr. faina, 3 linguri ulei,
  •  putina sare, 
  • o ceasca de apa calduta,
  • sirop pentru foi, 
  • nuci tocate

     Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, ulei, sare, apa. Se framinta bine, apoi se bate de masa pina prezinta
goluri in sectiune. Se lasa 15 minute acoperit cu un servet. Se intind foi subtiri. Se lasa sa se
zvinte, apoi se taie in forme rotunde de marimea unei farfurii. Se coace fiecare foaie pe o tava,
direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se prepara un sirop usor legat si aromatizat cu apa de flori.
Se asaza una peste alta foile stropite bine cu sirop si presarare cu nuci.
Se taie in felii.
Acest preparat este o datina a sarbatorilor de iarna. Gospodinele moldovence pregatesc din
timp teancuri de foi coapte, iar cu o zi, doua, inainte de sarbatori, definitiveaza prepararea, asa
cum s-a aratat in reteta.
   

Astept parerile voastre despre aceasta delicatese . Pofta buna

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu