miercuri, 29 iulie 2015



Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:

  • o ceapă
  •  o lingură unt
  •  o cutie conservă ciuperci
  •  1 piept de pui fiert
  • 1 pahar de vin alb sec
  •  o legătură mărar
  • 7 ouă
  •  200 gr. smîntînă
  • caşcaval
  •  piper
  •  sare

Mod de preparare:
 Se fac clătite din 4 ouă, lapte şi făină. Umplutura se prepară astfel: se căleşte ceapă tăiată
mărunt cu untul timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, cu tot cu zeama de la
conservă, pieptul de pui tăiat tot mărunt, vinul, un vîrf de cuţit de piper, o linguriţă sare şi se
lasă să fiarbă la foc mic, pînă scade zeama de tot. Se fierb 2 ouă, albusul se taie mărunt şi se
adaugă la compoziţie, iar gălbenuşul se pasează. După ce compoziţia s-a răcit un pic, se
adaugă smintana, mărarul tăiat mărunt şi un ou crud, amestecîndu-se bine. Cu această
umplutură se umplu foile de clătite. Se unge un vas Jenă cu unt, se aşază clătitele una lîngă
altă, ungîndu-se cu smîntînă. Deasupra se presară caşcaval ras. Se da la cuptor pentru 20-30 de
minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu