Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
- o ceapă
- o lingură unt
- o cutie conservă ciuperci
- 1 piept de pui fiert
- 1 pahar de vin alb sec
- o legătură mărar
- 7 ouă
- 200 gr. smîntînă
- caşcaval
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se fac clătite din 4 ouă, lapte şi făină. Umplutura se prepară astfel: se căleşte ceapă tăiată
mărunt cu untul timp de 5 minute. Se adaugă ciupercile tăiate mărunt, cu tot cu zeama de la
conservă, pieptul de pui tăiat tot mărunt, vinul, un vîrf de cuţit de piper, o linguriţă sare şi se
lasă să fiarbă la foc mic, pînă scade zeama de tot. Se fierb 2 ouă, albusul se taie mărunt şi se
adaugă la compoziţie, iar gălbenuşul se pasează. După ce compoziţia s-a răcit un pic, se
adaugă smintana, mărarul tăiat mărunt şi un ou crud, amestecîndu-se bine. Cu această
umplutură se umplu foile de clătite. Se unge un vas Jenă cu unt, se aşază clătitele una lîngă
altă, ungîndu-se cu smîntînă. Deasupra se presară caşcaval ras. Se da la cuptor pentru 20-30 de
minute.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu