miercuri, 29 iulie 2015



Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:

  • ceapă (după dorinţa)
  •  roşii şi ardei dar trebuie păstrată proporţia: la fiecare ceapă mijlocie este

nevoie de un ardei gras (nu gogoşar) mijlociu şi o roşie mijlocie

  •  puţin usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei pentru călit ceapă

Mod de preparare:
Mai întîi se taie ceapă peştişori, ardeiul se spală şi se taie felioare mai subţiri, şi roşiile spălate
se taie în bucăţi. Într-o cratiţă (preferabil non stick sau teflon), se încinge uleiul. Cînd este
fierbinte, se adaugă ceapă. Cînd a devenit sticloasă, se adaugă usturoiul şi se căleşte în
continuare încă un minut după care se adaugă ardeiul. Se căleşte cîteva minute şi apoi se
adaugă roşiile tăiate. Se lasă să se dunstuiasca în continuare pînă începe să clocotească. Atunci
se reduce focul şi se lasă să se gătească în continuare la foc mai mic, învîrtind din cînd în cînd.
Mîncarea este gata cînd aproape tot lichidul s-a redus, mîncarea are consistentă de zacuscă.
Acum se adaugă sarea şi piperul (dacă se adaugă mai devreme, după ce mîncarea s-a redus, sar
putea să fie prea sărată sau prea piperată). Se poate pune acest ghiveci şi în borcane pentru
iarnă (că şi zacuscă).Se poate servi că şi aperitiv cu pîine sau pîine prăjită dată cu usturoi, dar
dacă este făcut mai lichid, se poate servi că şi un fel de "salsa" peste fripturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu