Timp de preparare: 30 min
Ingrediente:
- un pachet de foi de plăcintă
- 500 gr. iaurt
- 500 gr. brînză de burduf iute
- 500 gr. telemea uşor sărată
- 6 ouă
- ulei pentru uns tavă
- 200 gr. piure de spanac sau 3 legături de mărar fin tocat (opţional)
Mod de preparare:
Se amestecă bine cele două tipuri de brînză, ouăle şi verdeţurile, dacă este cazul. Se unge tavă
cu ulei, apoi se începe aşezarea foilor în tavă. Între fiecare două-trei foi se toarnă iaurt, iar
între fiecare 5-6 foi se toarnă amestecul de brînză şi ou. Cînd se termină foile şi brînză, se mai
pune puţin iaurt pe deasupra. Apoi se da la cuptorul bine încins şi se lasă pînă când foile de
deasupra devin aurii. Atenţie! Foile trebuie să rămînă lipite una de altă, nu să fie arse, întreagă
compoziţie fiind onctuoasa, moale, că de budincă.Se serveşte caldă, eventual cu sos tzatziki.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu