miercuri, 29 iulie 2015




Ingrediente:
Pentru 6 porţii:

  •  o găină nu prea tânăra
  •  300 g tăiţei de casă
  • 1-2 cepe
  • 1/2 ţelină
  • 1-2 rădăcini de pătrunjel
  •  1 morcov
  • câteva boabe piper
  •  sare
  • mărar
  •  leuştean şi pătrunjel tăiat mărunt şi 1 L de borş acru.

Mod de preparare:
Găina curăţată, spălată, se taie bucăţi, se fierbe cu apă atât cât este nevoie. După ce a fiert, se
adună spuma, se adaugă puţină sare. Dacă mai apare spumă din nou, se adună, apoi se şterg
marginile oalei şi se lasă să fiară încet pe foc domol. După ce pasărea a fiert 50-60 minute, se
adaugă legumele întregi crestate la capete în patru ţi se lasă să fiarbă încet împreună până va fi
gata. În acest interval, se prepară tăiţeii de casă cu ou şi cu făină cât cuprinde.
După ce găină a fiert, se scoate împreună cu legumele, se pune pe platou, iar în supă strecurată
se pun la fiert tăiţeii. Când tăiţeii sunt fierţi, se potriveşte supă la gust de sare şi se acreşte cu
borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron,
peste ele se toarnă borşul şi tăiţeii şi se presară cu verdeaţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu