marți, 28 iulie 2015




Ingrediente:

  • Pulpă din spate
  •  boabe de piper
  •  boabe de ienibahar
  •  o foaie de dafin
  •  o căpăţînă de usturoi
  •  3 l de vin alb.

Mod de preparare:
Pulpa  se curață de os, se rade cu cuţitul pentru că şoriciul să fie alb şi curat şi se spală cu apă
rece. Se sărează şi se pipărează uşor, se pune la fiert în apă caldă în care s-au pus usturoiul,
dafinul, ienibaharul şi piperul.
Se fierbe la foc mic pînă cînd apă, care a acoperit la început jambonul, a scăzut cu două degete
sub nivelul iniţial. Atunci se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă două ore.
Se răceşte în vasul în care a fiert. Se scoate, se strînge bine, dîndu-i formă pe care a avut-o
iniţial, se leagă cu sfoară subţire şi se lasă în curent de aer pentru a se usca.
Pentru o păstrare îndelungată, jambonul se ţine o zi la fum.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu